На пътностроителната фирма Автомагистрали – Черно море ще бъдат изплатени 9 млн.

...
На пътностроителната фирма Автомагистрали – Черно море ще бъдат изплатени 9 млн.
Коментари Харесай

Регионалното министерство изплаща 9 млн. лв. на пътните строители

На пътностроителната фирма  " Автомагистрали – Черно море "  ще бъдат изплатени 9 млн. лева до края на седмицата. Това разгласи зам.-министърът на районното развиване Валентин Граматиков след договаряния с браншовия профсъюз на пътните строители. Фирмата има да получава 36 млн. лева за ремонта на автомагистрала " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора. Работници и чиновници излязоха на митинг пред постройката на отрасловото министерство и се пробваха да влязат вътре, само че бяха спрени от полицията. 

От министерството търсят способи средствата да бъдат изплатени, само че се натъквали на документи, ограничаващи заплащанията, макар и парите да са обезпечени. " Има разнообразни способи да се измъкнем от тази обстановка, предложили сме на вашите представители доста принадлежности и с изключение на тези 9 милиона до края на седмицата по сметката ви, ние ще намерим и други пари, които също ще се разплащат в къси периоди. Не ги очаквайте въпреки всичко на следващия ден ", сподели зам.-министър Граматиков.

При протестиращите слезе и служебният министър регионален министър  Виолета Комитова. " Не съм серпантина да мисля за нито една от компаниите, които са работили по пътищата на България. Натъкнахме се на доста проблеми, може би и заложени клопки от предходните ръководещи, само че няма да се извинявам с това ", обърна се тя към служащите и се ръкува с част от тях. След направеното известие хората се разотидоха и митингът завърши.

В демонстрацията участваха и представители на строителната компания „ ИСА 2000 “. И те имат да получават пари за ремонт на АМ „ Тракия “, само че в региона на Чирпан. С тях също ще има съглашение, посочи Комитова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР